Polish Community

Dzięki za odpowiedzi, jeszcze jedno - powiedzmy, że już jest czerwiec i mamy kompletną grę - to czy KAŻDY może grać za darmo i nie trzeba starać się o key (np. jak w przypadku League of Legends - ściągasz i grasz, czy będzie jak w przypadku Diablo i battlenetu - kupujesz gre z keyem i dopiero potem grasz?).

Pozdrawiam!
"
nljdmf wrote:
Dzięki za odpowiedzi, jeszcze jedno - powiedzmy, że już jest czerwiec i mamy kompletną grę - to czy KAŻDY może grać za darmo i nie trzeba starać się o key (np. jak w przypadku League of Legends - ściągasz i grasz, czy będzie jak w przypadku Diablo i battlenetu - kupujesz gre z keyem i dopiero potem grasz?).

Pozdrawiam!

1. Kto ci powiedział, że w czerwcu mamy kompletną grę? Będzie udostępniona OTWARTA BETA, a nie PEŁNA WERSJA. Tak, to jest dość znaczna różnica.

2. Kilka postów wyżej pisałem (i to nie tylko ja), jak to będzie z dostępnością gry. Zanim o coś zapytasz - popatrz po forum, czy ktoś już o tym nie pisał.
95% użytkowników wchodzi na forum tylko po to aby wyłapać beta keya, więc raczej nic nie czytają ^ ^
434955 - cóż, w kontekście dzisiejszych matur z polskiego, a także wspomnianej przez Ciebie tendencji, można by powiedzieć, że kiedyś trzeba było czytać ze zrozumieniem i pisać z sensem, a teraz wszystko robi się... pod klucz ;)
Dobrze powiedziane ^ ^
"
misza2909 wrote:
434955 - cóż, w kontekście dzisiejszych matur z polskiego, a także wspomnianej przez Ciebie tendencji, można by powiedzieć, że kiedyś trzeba było czytać ze zrozumieniem i pisać z sensem, a teraz wszystko robi się... pod klucz ;)

EPIC :D
Mam pytanie do grających, czy te drzewko umiejętności pasywnych na serio jest takie epickie jak każdy mówi? Nie chodzi mi o rozmiary, tylko czy na serio te pasywy coś dają, czy to tylko zrobione "na ilość", że po dodaniu dostajemy np. 1% szansy na krytyczne trafienie : d
"
434955 wrote:
Mam pytanie do grających, czy te drzewko umiejętności pasywnych na serio jest takie epickie jak każdy mówi? Nie chodzi mi o rozmiary, tylko czy na serio te pasywy coś dają, czy to tylko zrobione "na ilość", że po dodaniu dostajemy np. 1% szansy na krytyczne trafienie : d

Wiesz to zależy od konkretnych nodes. Niektóre same w pojedynkę dają ci dużego boost'a, a niektóre są dość słabe, ale np. w grupce 2-3 zaczynają robić różnicę.

Jedne nodes determinują kierunek twojego build'u, inne służą redukcji ad-hoc twoich słabszych stron, a pozostałe są po prostu bonusami zbieranymi po drodze do tych cenniejszych dla ciebie.

EDIT:

W każdym bądź razie rzadko występują nodes w stylu wymienionego przez ciebie. Takie "niskobudżetowe" przypadki występują chyba tylko w dwóch sytuacjach, gdzie każda z nich jest specjalnym "osłabieniem" Keystone'ów.

Oczywiście są też takie nodes, które dobrze wyglądają tylko przy specyficznych build'ach, ale to akurat jest dość naturalne zjawisko.
Last edited by Skelecross#0407 on May 4, 2012, 6:33:22 AM
"
Skelecross wrote:
"
434955 wrote:

Wiesz to zależy od konkretnych nodes. Niektóre same w pojedynkę dają ci dużego boost'a, a niektóre są dość słabe, ale np. w grupce 2-3 zaczynają robić różnicę.

Jedne nodes determinują kierunek twojego build'u, inne służą redukcji ad-hoc twoich słabszych stron, a pozostałe są po prostu bonusami zbieranymi po drodze do tych cenniejszych dla ciebie.

Dzięki za odpowiedź, z tego co widziałem na gameplayach to Witch to chyba takie połączenie nekromanty i sorki z D2 i aby np. zrobić sobie taką nekromantkę to jest to uzależnione od pasywów/skillów, czy wystarczą same skille?
Próbowałem grać każdą dostępną klasą postaci (chociaż tylko dwiema przeszedłem cały normalny poziom trudności i poszedłem dalej) i muszę powiedzieć, że drzewko rzeczywiście pozwala odczuć rośnięcie w siłę w danej dziedzinie, trzeba tylko mieć pomysł na rozwój postaci i być konsekwentnym.

Kilka moich spostrzeżeń odnośnie drzewka:
- już wokół "miejsca startowego" każdej z postaci w drzewku rozmieszczone są "smakowite kąski", czyli duże (10-15%) bonusy do umiejętności najbardziej przydatnej danej klasie, więc już po nabiciu pierwszego poziomu i otrzymaniu pierwszego punktu umiejętności można odczuć sporą radość;
- wartości prawie nigdy nie mają 1%, zazwyczaj oscylują w granicach (w zależności od umiejętności) 3-15% i są pogrupowane w "ścieżki", ewentualnie "ślimaczki" (spirale) składające się z kilku nodów dających bonusy do tej samej umiejętności; gra premiuje więc bycie konsekwentnym w rozwoju danej ścieżki;
- często na końcu takiej "ścieżki" albo w sercu "ślimaczka" znajduje się oznaczony większą ikonką nod dający dużą premię do rozwijanej w danej ścieżce umiejętności; to całkiem fajna nagroda za wytrwałość i przy okazji niezła motywacja, żeby najpierw zdobyć trzy nody po, powiedzmy, 5%, a potem zgarnąć bonus 20%;
- inną sprawą są gigantyczne nody opatrzone nazwami i opisami, które znacznie modyfikują postać; przyznam, że trochę się ich obawiam, bo często są "obosieczną bronią", tzn. dają dużą przewagę w jednym współczynniku/umiejętności, ale wymagają poświęcenia części albo całkowitej rezygnacji z innego/innej.

Moim zdaniem drzewko jest fajnie zaprojektowane i najprzyjemniejsze jest właśnie obserwowanie jak nasza postać STOPNIOWO rośnie w siłę.

A co do buildu np. Witch, to skille (gemy) teoretycznie wystarczą, w praktyce jednak wymagają podbudowania pasywami - inaczej wciąż będzie brakować many, a zaklęcia bez wzmocnienia pasywami będą słabe. Pasywy stanowią więc dobrą (i konieczną) podbudowę dla skilli. Szkoda by było, żeby fireball u Witchki miał siłę znaku Igni z "Wiedźmina 2", czyli był dobry do rozpalenia ogniska i niewiele więcej :)

Oczywiście można też zrobić Witchkę biegłą także w atakach fizycznych i np. Dual Wieldingu, trzeba tylko "połazić" po drzewku w stronę umiejętności innych postaci (w tym wypadku Duealist/Marauder, ew. Templar). To właśnie tak zachwyca mnie w tej grze - nie istnieją ograniczenia nałożone na postać związane z jej stereotypowym wizerunkiem - na przykład Witch wcale nie musi być wątłą postacią bazującą tylko na manie i zaklęciach dystansowych, która padnie po dwóch ciosach w zwarciu. Może to być "napakowana" magiczka bitewna, która radzi sobie i w zwarciu, i na dystans.
Last edited by misza2909#7153 on May 4, 2012, 6:49:50 AM

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info