Polish Community

"
Kartofel wrote:
Mam do oddania 1 beta key dla osoby ktora do mnie napisze w ciagu 20 min

Juz oddany

Po 2 dniach gry w otwarta bete d3 przyznam ze gra mnie bardziej wciagnela niz PoE Pozdrawiam

Jak dla mnie to D3 wydaje się być za bardzo przesycone fabułą jak na h'n's.
W becie było za mało standardowego grindu, a za dużo pseudozadanek. Historia w takiej grze musi być, ale najlepiej tylko w wersji czytanej i podczas walk
z boss'ami.

Najlepiej wyśrodkowane to chyba było w Titan Quest. Widać było przejrzystą linię fabularną, a zarazem była ona tylko dodatkiem zachęcającym do dokonywania rzezi w kolejnych lokacjach.
Last edited by Skelecross#0407 on May 4, 2012, 3:33:40 PM
Witam dobre dusze ;)

Potrzebuje jeden klucz dla mojej dziewczyny... niestety ja sam wszystkie wydałem, pomożecie ?

Nie muszę wspominać że ot tego zależy mój zwiazek ;)
Jak tak patrzę, nie da się gry ściągnąć inaczej niż przez installer? Pracuję na Linuksie, grać będę na Windowsie, a nie mogę uruchomić obu systemów na raz. Normalnie ściągnąłbym w tle na Linuksie, a potem tylko przerzucił na windowsową partycję, a tak komputer spędzi kilka bezproduktywnych godzin. Szkoda...
Last edited by Sir_Ace#4754 on May 4, 2012, 8:47:29 PM
Teraz ludzie są napaleni na keya w tym i ja ale jak widzę ten Beta Invite TImer to mnie lekko wku..ia ze klucze dostają w większość konta z zerowa liczba postów i nie tylko mnie bo widać to tez w postach innych graczy. To może się źle odbić na GGG = ludzie po prostu to oleją i znajda inna gre. Albo GGG zrobi coś jak kiedyś było z Allodsem ze trzeba było kupić po śmierci item z IS. Każdy jest teraz podniecony a w OBT jak dadzą IS może się okazać ze bez wydawania $ będzie słabo się grało może się i mylę (mam taka nadzieje) bo gra jak na razie na gameplayach wygląda ciekawie.
"
ZeOok87 wrote:
Teraz ludzie są napaleni na keya w tym i ja ale jak widzę ten Beta Invite TImer to mnie lekko wku..ia ze klucze dostają w większość konta z zerowa liczba postów i nie tylko mnie bo widać to tez w postach innych graczy. To może się źle odbić na GGG = ludzie po prostu to oleją i znajda inna gre. Albo GGG zrobi coś jak kiedyś było z Allodsem ze trzeba było kupić po śmierci item z IS. Każdy jest teraz podniecony a w OBT jak dadzą IS może się okazać ze bez wydawania $ będzie słabo się grało może się i mylę (mam taka nadzieje) bo gra jak na razie na gameplayach wygląda ciekawie.

Akurat zerowy licznik o niczym nie świadczy. Są ludzie, którzy nie udzielają się na forum, ale czasem do niego zaglądają. Plagą można nazwać tylko multikonta.

Myślę, że GGG z polityką marketingową nie ma większych problemów. Bardziej mnie zastanawia, jak oni chcą zarabiać, skoro już zapowiedzieli, że nie dadzą do IS żadnych przedmiotów ani opcji mających realny wpływ na grę.
Wystarczy spojrzeć i skopiować rozwiązanie z LoL'a ;)
"
Skelecross wrote:
Bardziej mnie zastanawia, jak oni chcą zarabiać, skoro już zapowiedzieli, że nie dadzą do IS żadnych przedmiotów ani opcji mających realny wpływ na grę.
No to przeczytaj ostatniego newsa ze strony głównej. Oni w kilka dni zarobili $200,000USD i to bez żadnego item shopu. Poza tym, to w jaki sposób oni chcą zarabiać było już wałkowane 1000 razy. Będzie można kupić ulepszenia graficzne i inne bzdury nie mające wpływu na rozgrywkę.
http://pathofexilegame.pl/ - first Path of Exile fansite - Since January/February 2011
"
Noktis wrote:
"
Skelecross wrote:
Bardziej mnie zastanawia, jak oni chcą zarabiać, skoro już zapowiedzieli, że nie dadzą do IS żadnych przedmiotów ani opcji mających realny wpływ na grę.
No to przeczytaj ostatniego newsa ze strony głównej. Oni w kilka dni zarobili $200,000USD i to bez żadnego item shopu. Poza tym, to w jaki sposób oni chcą zarabiać było już wałkowane 1000 razy. Będzie można kupić ulepszenia graficzne i inne bzdury nie mające wpływu na rozgrywkę.

Na pewno jakieś potężne zmiany w wyglądzie będą budziły zainteresowanie innych.

od tak +10 do szacunku w mieście ;)
"
Noktis wrote:
"
Skelecross wrote:

Czytałem, ale to, że oni zarobili na początku tyle kasy, to nie oznacza, że potem wciąż będą zarabiali chociażby część tej kwoty. Kilku hardkorowych fanów zakupiło drogie pakiety i to był jednorazowy zastrzyk gotówki. Samo 200tys. też im nie starczy do końca świata. Wypłaty dla personelu, czynsz, opłaty, konserwacja sprzętu, utrzymanie serwera itd. Kasa rozejdzie się szybciej, niż można sobie wyobrazić.

Pojedyńczy fani, nie będą przez kilka lat regularnie sponsorować team'u dużymi wpłatami, a upgrade'y graficzne mogą nie zapewnić stałego dopływu gotówki.

Mam wrażenie, że członkowie GGG czasem przesadzają z tym idyllicznym spojrzeniem na swoją grę i na fanów. Oni chcą, żeby Item Shop nie wpływał na balans w grze, co jest bardzo szlachetne, ale niekoniecznie gracze mogą chcieć masowo wykupywać jakieś ozdóbki w grze, wiedząc, że to im nie da żadnej przewagi.

"
Foxeye wrote:

Na pewno jakieś potężne zmiany w wyglądzie będą budziły zainteresowanie innych.

od tak +10 do szacunku w mieście ;)

Pytanie tylko ilu takich "lansików" dadzą radę nakłonić do szpanowania wyjątkowymi barwami Fireball'a w darmowej grze.

Życzę GGG i ich grze ogromnego sukcesu, ale uważam, że stąpają po cienkim lodzie i że bez perfekcyjnie zaplanowanej akcji promocyjnej mogą mieć problem z utrzymaniem pozytywnego bilansu prze dłuższy okres czasu.
Last edited by Skelecross#0407 on May 5, 2012, 4:21:06 AM
"
Skelecross wrote:
"
Noktis wrote:
"
Skelecross wrote:

Czytałem, ale to, że oni zarobili na początku tyle kasy, to nie oznacza, że potem wciąż będą zarabiali chociażby część tej kwoty. Kilku hardkorowych fanów zakupiło drogie pakiety i to był jednorazowy zastrzyk gotówki. Samo 200tys. też im nie starczy do końca świata. Wypłaty dla personelu, czynsz, opłaty, konserwacja sprzętu, utrzymanie serwera itd. Kasa rozejdzie się szybciej, niż można sobie wyobrazić.

Pojedyńczy fani, nie będą przez kilka lat regularnie sponsorować team'u dużymi wpłatami, a upgrade'y graficzne mogą nie zapewnić stałego dopływu gotówki.

Mam wrażenie, że członkowie GGG czasem przesadzają z tym idyllicznym spojrzeniem na swoją grę i na fanów. Oni chcą, żeby Item Shop nie wpływał na balans w grze, co jest bardzo szlachetne, ale niekoniecznie gracze mogą chcieć masowo wykupywać jakieś ozdóbki w grze, wiedząc, że to im nie da żadnej przewagi.

Technicznie rzecz biorąc to zależy od ilości graczy, wystarczy popatrzeć na League of Legends, do kupienia są skiny dla postaci i inne pierdoły, nie kupisz niczego co wpływa na rozgrywkę, a Riot Games(Stworzyli LoLa) trzepią na tym niezłą kasę, GGG powinno wprowadzić możliwość płatności paysafecard, np. LoL się w większości utrzymuje z paysafecard, bo to najwygodniejszy sposób na kupno czegoś.

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info