Polish Community

"
Wilu666 wrote:

"
To co mówisz, zależy głównie od tego, czego wymagasz od tej postaci. Czy to ma być postać melee, czy rzucająca czary, czy może połączenie tego, a może chcesz zaszaleć i zrobić z niego łucznika?

W PoE nie mamy takich typowych szablonowych postaci opierających się na jednej - dwóch typowych taktykach. Tutaj mamy doczynienia z "plasteliną" którą możemy urabiać według własnej woli. Oczywiście każda klasa ma swoje jakieś podstawowe upodobania, ale praktycznie ma dostęp do wszystkiego.

Templar spisuje się najlepiej jako hybryda walki wręcz z magią. Jego główne bronie to staff'y i mace'y (wariant zwykły lub magiczny - "spectre").

Pytanie podstawowe do ciebie? Jakiej broni ma używać twoja postać?

Myślałem o takim typowym, stereotypowym paladynie, czyli tank, używający Sword + Shield i szczypta magii. Jest to możliwe i czy będzie to dobre połączenie?

Bierzesz udział w 'konkursie' nawet jak masz już dostęp do bety? W sumie czemu nie ;P

Sword jest bronią, która według mojej wiedzy bazuje na Dexternity, więc możesz potrzebować wędrówek po nodes z tym atrybutem. W związku z tym polecam odwiedzenie środkowej części drzewa i następnie pola Duelist'a, który to specjalizuje się w tego typu broni.

Łatwiejsza sytuacja jest w przypadku Shield'ów, gdyż odpowiednie ich wersje są dostępne dla każdej kombinacji klasy, a Templar dodatkowo ma w swojej części drzewa dość dużo nodes z nią związanych.

Kolejne pytanie - magia ma stanowić dla niego wsparcie (buffy, aury), czy chcesz łączyć ataki mieczem z atakami magicznymi?

PS. Poczucia humoru nigdy nie za wiele. :P
Last edited by Skelecross#0407 on Apr 23, 2012, 10:19:52 AM
"
Sword jest bronią, która według mojej wiedzy bazuje na Dexternity, więc możesz potrzebować wędrówek po nodes z tym atrybutem. W związku z tym polecam odwiedzenie środkowej części drzewa i następnie pola Duelist'a, który to specjalizuje się w tego typu broni.

Łatwiejsza sytuacja jest w przypadku Shield'ów, gdyż odpowiednie ich wersje są dostępne dla każdej kombinacji klasy, a Templar dodatkowo ma w swojej części drzewa dość dużo nodes z nią związanych.

Kolejne pytanie - magia ma stanowić dla niego wsparcie (buffy, aury), czy chcesz łączyć ataki mieczem z atakami magicznymi?

Hmm, z tego co wywnioskowałem mój paladyn może być troszkę za bardzo skomplikowany. Ewentualnie mógłbym też spróbować Mace'ów - Tank z Mace'em fajnie wygląda i z tego co mówisz będzie chyba mniej problemów. Odnośnie magii - myślałem bardziej o spellach atakujących.
3 baby założyły się która ma głębsza.
1 Baba kładzie na stole 1 arbuza, klęka arbuza nie ma.
2 Baba położyła na stole 2 arbuzy , klęka arbuzów nie ma.
3 Baba położyła na stole 3 arbuzy, klęka stołu nie ma.

Słaby ale zawsze ;P.

Idzie Jaś z tatą przez miasto, przechodzą koło kina Jaś ciekawy pyta tatę: Tato a co to jest.
Kino synku tutaj ludzie przychodzą oglądać filmy za pieniądze.
Idą dalej koło teatru, Jaś znów pyta: Tato co to jest.
Teatr synku tutaj ludzie oglądają różne przedstawienia.
Kawałek dalej przechodzą koło burdelu Jaś pyta: A to tato co to jest.
To jest burdel synku-odpowiada tata- tutaj panie za pieniądze robią dobrze panom.
Przychodzą do domu Jaś do taty: Tato daj 20 zł na kino. Dostał dwie dychy i zadowolony idzie do kina.
No ale w kinie nie było żadnego fajnego filmu więc postanowił iść do burdelu.
Wchodzi do środka pełno prostytutek. Jaś zadowolony mówi mam 20 zł proszę mi za to zrobić dobrze.
Burdelmama patrzy na Jasia co najwyżej to wygląda na dziesięć lat więc wzięła go na góre i zrobiła mu cztery kanapki z dżemem.
Jaś zadowolony wrócił do domu. Tata pyta jak było w kinie synku.
Jaś na to ale ja nie byłem w kinie tylko w burdelu.
No i jak było-pyta ojciec.
Trzem dałem rade a czwartą musiałem wylizać.
Last edited by RobSyl#4523 on Apr 23, 2012, 10:33:24 AM
"
Wilu666 wrote:
"

Hmm, z tego co wywnioskowałem mój paladyn może być troszkę za bardzo skomplikowany. Ewentualnie mógłbym też spróbować Mace'ów - Tank z Mace'em fajnie wygląda i z tego co mówisz będzie chyba mniej problemów. Odnośnie magii - myślałem bardziej o spellach atakujących.

W przypadku spell'i atakujących to dopiero będziesz miał problemy. :P

Trudno jest naraz odpowiednio rozwijać i ataki fizyczne i magiczne. O wiele łatwiej jest zainwestować w jeden typ ataków, ale o wiele ciekawsze są wymyślne kombinacje. Jeżeli chcesz taką postać, to zainwestuj w umiejętność pasywną Avatar of Fire (konwertuje obrażenia psychiczne w ogniste) a także w zaklęcia bazujące na ogniu. Zamiast inwestować w nodes zwiększające obrażenia twojej broni, inwestuj w te zwiększające obrażenia od ognia, które to przy pomocy wyżej wymienionej umiejętności będą jednocześnie zwiększać siłę twoich ataków fizycznych i magicznych.
Last edited by Skelecross#0407 on Apr 23, 2012, 10:34:30 AM
Otóż pierwsza osoba która napisze do mnie wp. Otrzyma klucz beta. Stwierdziłem że w potrzebie są osoby które chętnie by zagrały a z kluczem nie mam co zrobić.
Więc kto pierwszy ten lepszy :).
Last edited by Soanea#5790 on Apr 23, 2012, 10:34:43 AM
"
Skelecross wrote:
"
Wilu666 wrote:
"

W przypadku spell'i atakujących to dopiero będziesz miał problemy. :P

Trudno jest naraz odpowiednio rozwijać i ataki fizyczne i magiczne. O wiele łatwiej jest zainwestować w jeden typ ataków, ale o wiele ciekawsze są wymyślne kombinacje. Jeżeli chcesz taką postać, to zainwestuj w umiejętność pasywną Avatar of Fire (konwertuje obrażenia psychiczne w ogniste) a także w zaklęcia bazujące na ogniu. Zamiast inwestować w nodes zwiększające obrażenia twojej broni, inwestuj w te zwiększające obrażenia od ognia, które to przy pomocy wyżej wymienionej umiejętności będą jednocześnie zwiększać siłę twoich ataków fizycznych i magicznych.

Okej, dzięki wielkie za pomoc. Bardzo mi pomogłes i chyba już wiem, w co będę iść. Myślę, że dam radę samemu to ogarnąć w grze, ale tak na wszelki wypadek - jest jakaś opcja zresetowania pasywnych umiejętności w drzewku? Aha, i żebym miał wszystko jasne - w drzewku iść w shield i obrażenia od ognia, a nie w obrażenia fizyczne, tak?
Klucz już wręczony RobSyl'owi
"
Wilu666 wrote:
prosze o podanie jakiegoś dobrego dowcipu

Ponoc autentyczne:
Po każdym locie, piloci linii lotniczych, są zobowiązani do wypełnienia kwestionariusza nt. problemów technicznych, napotkanych podczas lotu. Formularz jest następnie przekazywany mechanikom w celu dokonania odpowiednich korekt. Odpowiedzi mechaników są wpisywane w dolnej części kwestionariusza, by umożliwić pilotom zapoznanie się z nimi przed następnym lotem. A oto kilka przykładów podanych przez pilotow oraz odpowiedzi udzielone przez mechaników.
P = problem zgloszony przez pilota
O = Odpowiedz mechaników

P: Lewa wewnetrzna opona podwozia glównego niemal wymaga wymiany.
O: Niemal wymieniono lewą wewnetrzną oponę podwozia glównego.

P: Przebieg lotu próbnego OK. Jedynie układ automatycznego lądowania przyziemia bardzo twardo.
O: W tej maszynie nie zainstalowano układu automatycznego lądowania.

P: Coś sie obluzowalo w kokpicie.
O: Coś umocowano w kokpicie.

P: Martwe owady na wiatrochronie.
O: Zamówiono żywe.

P: Autopilot w trybie 'utrzymaj wysokośc' obniża lot 200 stop/minutę.
O: Problem nie do odtworzenia na ziemi.

P: Ślady przecieków na prawym podwoziu glównym.
O: Ślady zatarto.

P: Poziom DME niewiarygodnie wysoki.
O: Obnizono poziom DME do bardziej wiarygodnego.

P: Zaciski blokujące powodują unieruchamianie dźwigni przepustnic.
O: Własnie po to są.

P: Układ IFF nie dziala.
O: Układ IFF zawsze nie działa kiedy jest wyłączony.

P: Przypuszczalnie szyba wiatrochronu jest pęknieta.
O: Przypuszczalnie jest to prawda.

P: Brak silnika nr 3.
O: Silnik znaleziono na prawym skrzydle po krótkich poszukiwaniach.

P: Samolot śmiesznie reaguje na stery.
O: Samolot upomniano by przestał, latał prosto i zachowywał się poważnie.

P: Radar mruczy.
O: Przeprogramowano radar by mówil.

P: Mysz w kokpicie.
O: Zainstalowano kota.
Wielkie dzięki za klucz :)
Czekają dwa klucze na wydanie 2 pierwsze osoby które napiszą post pod moim dostaną klucz. :)

Report Forum Post

Report Account:

Report Type

Additional Info